15/7/11

Παραλίες Ευβοίας: Κεντρική Εύβοια (μέρος 1ο)

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ


Η Εύβοια, η οποία βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, απέχει ελάχιστα από την ανατολική ακτογραμμή της Στερεάς και της Αττικής, καλύπτει μια έκταση 3,897 μ2 και έχει περίπου 208.500 κατοίκους.Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Βρισκόμενη σε κοντινή απόσταση από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας θεωρείται επίσης ένα ιδανικό θέρετρο για μακροχρόνιες διακοπές αλλά και για μια σύντομη εκδρομή. Ερευνήσαμε, αναζητήσαμε, ψάξαμε τις ομορφότερες και γνωστότερες παραλίες στο κεντρικό μέρος του νησιού και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ: 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΥΘΟΥΡΗ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Η παραλία Βύθουρη είναι μια μαγευτική παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά πίσω από τη Δίρφυ που βρέχεται από το Αιγαίο. Στην παραλία αλλά και στο βυθό υπάρχουν μικρά βότσαλα. Η παραλία είναι πολύ μικρή και σπάνια θα δείτε πολύ κόσμο.Επίσης δεν υπάρχει εκεί κοντά ούτε ταβέρνα αλλά ούτε και καφετέρια γι αυτό καλό θα ήταν να έχετε εφοδιαστεί από πριν. Η παραλία προτιμάται από πολλούς για ελεύθερο κάμπινγκ. Προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαυρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Λογω της ιδιομορφίας της παραλίας ο ήλιος την βλέπει μονο 6 ώρες το καλοκαίρι (12 με 6 περίπου). Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΑΨΑ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια και είναι μία από τις πιο δύσβατες παραλίες της Εύβοιας. Χρειάζεστε οπωσδήποτε 4x4 για να φτάσετε εκεί μιας και έχει περίπου 10km κακοτράχαλου χωματόδρομου.Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΟΣ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Ο Κάλαμος είναι ουσιαστικά 2 παραλίες η μία δίπλα στην άλλη με λεπτο καταλευκο ασπρο πετραδακι!!!, η καλή και η κακιά όπως τις λένε και οι ντόπιοι, οι οποίες χωρίζονται απο ένα βράχο.
Φτάνοντας απο ψηλά η θέα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Είναι σαν ένα ανοικτό παράθυρο στο Αιγαίο. Τόπος λιτός αλλά ρομαντικός . Δύο κολπάκια (ένα «ήρεμο» και ένα πιο «αγριεμένο») σαν ανοιχτή αγκαλιά και τρία – τέσσερα μικρά ξενοδοχεία με ταβερνάκια περιμένουν τους ταξιδιώτες που έρχονται και απολαμβάνουν την ησυχία και το φρέσκο ψάρι. Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ και εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΑ: 
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Η κορασίδα είναι παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα , γαλαζοπράσινα νερά (αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας). Η παραλία αυτή είναι μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος μαζί με του Καλάμου. Διακρίνονται για την σπάνια γεωγραφική τους θέση και τη γραφικότητα τους. Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Ο Λιμνιώνας είναι μια παραμυθένια παραλία στην Α. Εύβοια! Έχει καταπληκτική αμμουδιά, αλλά και χοντρό βοτσαλάκι, με καταγάλανα νερά και απίστευτη ησυχία.
Δεν είναι τυχαίο, ότι κάποιοι φανατικοί θαυμαστές της έχουν αφήσει εκεί μόνιμα τα τροχόσπιτά τους, για να απολαμβάνουν το τοπίο χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι... Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΛΗ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Η παραλία Πετάλη είναι μια πολύ όμορφη και γραφική παραλία. Βρίσκεται πίσω από το βουνό της Δίρφυς και βρέχεται από το Αιγαίο. Στην παραλία αλλά και στο βυθό υπάρχουν βότσαλα και αν θελήσετε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, στην παραλία της Πετάλης υπάρχει και μια καφετέρια-ταβέρνα. Η παραλία επίσης προτιμάται από πολλούς για ελεύθερο κάμπινγκ. Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Η Παραλία Σαρακήνικο είναι μια πανέμορφη παραλία στην Κεντρική Εύβοια λίγο μετά από την παραλία της Βλαχιάς. Στην ακτή και στο βυθό υπάρχουν μαύρα βότσαλα και χοντρή μαύρη άμμος ιδιαίτερα προς το τέλος της παραλίας.Τα σκουρόχρωμα βότσαλα άλλα και τα βράχια που βρίσκονται περιμετρικά της παραλίας είναι αυτά που την κάνουν μονάδικη και διαφορετική από πολλές παραλίες της Εύβοιας. Τα νερά είναι σχετικά βαθειά, όπως συνήθως συμβαίνει με όλες της παραλίες που βρέχονται από Αιγαίο. Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΑΦΝΗ:
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Η παραλία της Δάφνης είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα και πέτρες και στην ακτή και στο βυθό, με κρυστάλλινα νερά από τις πολλές πηγές που καταλήγουν στη θάλασσα, από το βουνό Καντήλι (Κανδήλι) που βρίσκεται πάνω ακριβώς από την παραλία. Στην παραλία της Δάφνης υπάρχει ένα beach bar με εστιατόριο, ενώ αν συνεχίσετε στο δρόμο προς τα πάνω και κάνετε αριστερά θα φτάσετε στη δεύτερη παραλία της Δάφνης όπου υπάρχει και ταβέρνα. Η δεύτερη παραλία είναι ακόμα πιο ξεχωριστή αφού είναι πιο γραφική, σε πιο μικρό κόλπο και μέσα στο πράσινο. Διαβάστε περισσότερα και δείτε οδηγίες για την διαδρομή πατώντας εδώ.


Υπάρχουν αρκετές ακόμα όμορφες παραλίες της Κεντρικής Ευβοίας που περιμένουν να τις επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε στα νερά τους.

Μείνετε στο Xapaki! και σύντομα θα δείτε το 2ο και 3ο μέρος του αφιερώματος με τις πιο όμορφες παραλίες αντίστοιχα της Βόρειας και Νότιας Ευβοίας.

ΠΗΓΕΣ: evia-guide.gr
             halkida.tv

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...