28/7/11

Το καρπούζι δεν παχαίνει, ούτε έχει πολλή ζάχαρη.



Το καρπούζι έχει μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια 7,5 γρ. υδατάνθρακες και από αυτά τα 6,2 γρ. είναι σάκχαρα, και αποτελείται 91% από νερό. Ένα φλιτζάνι κομμάτια καρπουζιού είναι περίπου 150 γρ. και άρα 45 θερμίδες. Ναι έχει λίγες θερμίδες. Όμως για να καταλάβει κανείς πόσο ΔΕΝ παχαίνει το καρπούζι το συγκρίναμε με άλλα 2 φρούτα το μήλο και το πορτοκάλι και να τι βρήκαμε:


100 γρ. μήλο έχει 52 θερμίδες, 13 γρ υδατάνθρακες από τα οποία τα 10 είναι σάκχαρα δηλαδή το μήλο έχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα σακχάρων σε σχέση με το καρπούζι, ωστόσο κανείς δεν λέει ότι το μήλο παχαίνει.

Κοιτάξαμε και το πορτοκάλι και ορίστε η διατροφική τoυ αξία: 47 θερμίδες ανά 100 γρ., 11 γρ. υδατάνθρακες και 9 γρ. σάκχαρα-και το πορτοκάλι λοιπόν έχει περισσότερες θερμίδες.

Με λίγα λόγια το καρπούζι όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα, έχει και λιγότερα σάκχαρα (αν και... τα σάκχαρα αυτά ειναι διαφορετικά από τη ζάχαρη και τα πρόσθετα σάκχαρα στα έτοιμα τρόφιμα) επιπλέον έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από άλλα φρούτα όπου και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα γιατί τρόφιμα με πολύ νερό χορταίνουν περισσότερο χωρίς να επιβαρύνουν, το καρπούζι έχει αυτό που λέμε χαμηλή θερμιδική πυκνότητα.

Βασικά όλα τα φρούτα έχουν χαμηλή θερμιδική πυκνότητα.

ΠΗΓΗ: natofao.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...