Έχουμε μιλήσει αρκετά για τους λόγους που πρέπει κανείς να αποφεύγει τα επεξεργασμένα κρέατα τύπου λουκάνικα Φρανκφούρτης, παριζάκια κτλ. Επηρεάζουν την υγεία μας αρνητικά λόγω των επικίνδυνων συστατικών όπως νιτρώδη και νάτριο (καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις).
Ωστόσο ίσως και ο τρόπος που παρασκευάζονται σε πείσει να τα περιορίσεις. Όλοι έχουμε ακούσει ότι αυτά τα προϊόντα παράγονται από διάφορα κομμάτια του ζώου. Τώρα τελευταία κυκλοφορεί μία φωτογραφία στο διαδίκτυο που μας δείχνει λίγο την κατάσταση. Η φωτογραφία μοιάζει σαν να είναι παγωτό μηχανής στην ουσία όμως είναι πολτοποιημένο κρέας κοτόπουλου!
Βασικά, μηχανήματα χρησιμοποιούνται για να πιέσουν και το τελευταίο κομμάτι κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κόκκαλο. Βέβαια πολλά από αυτά τα κομμάτια δεν είναι φαγώσιμα σε κανονικές συνθήκες ούτε θα τα αγόραζε κανείς, αλλά η τεχνολογία επιτρέπει τη χρήση και του χειρότερου κομματιού κρέατος.
Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για διάφορα προϊόντα κρέατος από τη δεκαετία του 50. Και που πάει; Φυσικά σε επεξεργασμένα κρέατα όπως λουκάνικα, πάριζα και σε μερικές περιπτώσεις μπουκιές κοτόπουλου. Καλή Όρεξη!
Ωστόσο ίσως και ο τρόπος που παρασκευάζονται σε πείσει να τα περιορίσεις. Όλοι έχουμε ακούσει ότι αυτά τα προϊόντα παράγονται από διάφορα κομμάτια του ζώου. Τώρα τελευταία κυκλοφορεί μία φωτογραφία στο διαδίκτυο που μας δείχνει λίγο την κατάσταση. Η φωτογραφία μοιάζει σαν να είναι παγωτό μηχανής στην ουσία όμως είναι πολτοποιημένο κρέας κοτόπουλου!
Βασικά, μηχανήματα χρησιμοποιούνται για να πιέσουν και το τελευταίο κομμάτι κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κόκκαλο. Βέβαια πολλά από αυτά τα κομμάτια δεν είναι φαγώσιμα σε κανονικές συνθήκες ούτε θα τα αγόραζε κανείς, αλλά η τεχνολογία επιτρέπει τη χρήση και του χειρότερου κομματιού κρέατος.
Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για διάφορα προϊόντα κρέατος από τη δεκαετία του 50. Και που πάει; Φυσικά σε επεξεργασμένα κρέατα όπως λουκάνικα, πάριζα και σε μερικές περιπτώσεις μπουκιές κοτόπουλου. Καλή Όρεξη!
ΠΗΓΗ: natofao.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου