8/9/11

Bodies: Μία ''διαφορετική'' έκθεση


Η Έκθεση BODIES παρουσιάζει αληθινά ανθρώπινα σώματα, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και τους επιτρέπει να δουν τους εαυτούς τους όπως δεν τους είχαν δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Περισσότερα από 200 όργανα και εκθέματα ανθρώπινων σωμάτων στην ολότητά τους εκτίθενται σε 9 ενότητες δείχνοντας την πολυπλοκότητα των οστών, μυών, νεύρων, αιμοφόρων αγγείων και οργάνων ενός ανθρωπίνου σώματος.

Η Έκθεση BODIES, έφτασε και στην Αθήνα το 2009 (Τεχνόπολη - Γκάζι) μετά από την τεράστια επιτυχία που είχε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον, η Πόλη του Μεξικό, το 'Αμστερνταμ, η Πράγα και η Βουδαπέστη με περισσότερους...
από 11 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στα αρνητικά της έκθεσης, δεν σε αφήνουν να βγάζεις φωτογραφίες και όπως είναι φυσικό δεν επιτρέπεται και να αγγίζεις. Εμείς ήμασταν εκεί αλλά η μοναδική φωτογραφία που τραβήξαμε, ήταν από τον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης (φωτό ανάρτησης). Εικόνες και βίντεο στο διαδίκτυο δείτε παρακάτω:

   

κλικ για μεγέθυνση
κλικ για μεγέθυνση

κλικ για μεγέθυνση

κλικ για μεγέθυνση

κλικ για μεγέθυνση


Εντυπώσεις: 
Καταρχήν, τα σώματα και τα όργανα έχουν υποστεί τόσο μεγάλη επεξεργασία που πραγματικά δεν πιστεύεις ότι είναι αληθινά! Προσωπικά μου άρεσε πολύ, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να αντικρίσω την ομορφιά και την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου σώματος, των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.
Απίστευτοι μηχανισμοί δεμένοι τόσο αρμονικά μεταξύ τους, που με άφηναν με το στόμα ανοιχτό. Ειδικά στην έκθεση εμβρύου, που τα είδα όλα!
Μία εμπειρία, που μόνο αν ήμουν φοιτητής ιατρικής ίσως θα ξαναζούσα..

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...