28/11/11

Κορυφαίος στα 20 χρόνια του champions league ο Zinedine Zidane!




Σύμφωνα με την UEFA, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ό,τι καλύτερο εμφανίστηκε στα 20 χρόνια από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθούν Μαλντίνι και Μέσι, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην 30ή θέση!


Σήκωσε το βλέμμα του προς τον ουρανό της Γλασκώβης. Ήταν σαν να μην κοίταξε απλά την μπάλα, αλλά σαν να τη διέταξε, να τη μαγνήτισε. Και εκείνη θαρρείς και υπάκουσε τυφλά. Προσγειώθηκε στο τεντωμένο αριστερό πόδι του που πήγε να τη συναντήσει πριν εκείνη ακουμπήσει στο έδαφος. Σύμφωνα με ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους και τους οπαδούς που ψήφισαν στην ιστοσελίδα της UEFA, αυτή η ενέργεια του Ζινεντίν Ζιντάν στο νικητήριο γκολ (2-1) του τελικού του 2002 κόντρα στη Λεβερκούζεν ήταν ότι πιο όμορφο έχει συμβεί στα 20 χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.



Δεν ήταν όμως αυτή η μοναδική στιγμή που ο εκπληκτικός Γάλλος μαέστρος ξεσήκωσε τα πλήθη στον θεσμό, που τον κατέστησε ως τον κορυφαίο που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής. Ο Ζιζού, ο οποίος κατέκτησε τότε το τρόπαιο, το οποίο είχε χάσει νωρίτερα (δις) με τη Γιουβέντους, βρέθηκε στην πρώτη θέση των εκλεκτών του κόσμου.

Τον ακολούθησε ο Λιονέλ Μέσι των τριών Τσάμπιονς Λιγκ και των 37 γκολ σε 57 αγώνες, με τον Πάολο Μαλντίνι των τριών Τσάμπιονς Λιγκ (συν δύο Πρωταθλητριών), να ολοκληρώνει το πόντιουμ των καλύτερων. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Τσάβι, Ραούλ, Γκιγκς, Ζέεντορφ, Φίγκο, Ετό και Τζέραρντ. Η μεγάλη έκπληξη σε όλη αυτή την αξιολόγηση είναι πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επιλεγεί στην 30ή θέση!


  

πηγή : http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...