17/11/11

Οι ευτραφείς άντρες έχουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις;


Τι περιέχεται στο λίπος του ανθρώπινου σώματος που δεν το γνωρίζουμε; Γυναικείες ορμόνες. Άρα, ένας άντρας με περίσσιο λίπος μειονεκτεί σε αρρενωπότητα; Οπτικά ίσως, σε σεξουαλική απόδοση όμως όχι, ισχυρίζονται επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Erciyes της Τουρκίας...



Η πολυετής έρευνα που πραγματοποίησαν συσχέτισε τον δείκτη μάζας του αντρικού σώματος με τη διάρκεια της ερωτικής πράξης δείχνοντας ότι όσο λιγότερο αρρενωπό φαίνεται το σώμα ενός άντρα, τόσο πιο ικανοποιητικός εραστής θα μπορούσε να αποδειχθεί. Αυτό παρηγόρησε μεν τους γηγενείς λάτρεις της τούρκικης κουζίνας, αμφισβητήθηκε όμως έντονα από όσους άντρες διαθέτουν αθλητικό κορμί ή έστω φυσιολογικό βάρος.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη (η οποία καλά κρατεί μέσα στο λίπος της αντρικής κοιλιάς) διαταράσσει τη χημική ισορροπία του αντρικού σώματος επιβραδύνοντας τον οργασμό και εμποδίζοντας έτσι μια πιθανή πρόωρη εκσπερμάτωση. Η έρευνα συνέκρινε τη σεξουαλική απόδοση 100 ανδρών που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για σεξουαλική δυσλειτουργία με εκείνη άλλων 100 άντρων που είχαν επιδόσεις με… διάρκεια.

Η διαπίστωση ήταν ότι οι άντρες που έπασχαν από πρόωρη εκσπερμάτωση ήταν, στο σύνολό τους, λεπτότεροι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους… προικισμένους της άλλης ομάδας. Τα χρονόμετρα μάλιστα έδειξαν ότι οι αδύνατοι άντεξαν στο κρεβάτι κατά μέσο όρο 1,8 λεπτά σε σύγκριση με τα 7,3 λεπτά εκείνων που είχαν τα παραπανίσια κιλά τους.

 Το πάχος δεν είναι λύση Ασφαλώς η παραπάνω έρευνα δεν είναι λόγος για να πει κάποιος «τα πάχη μου, οι επιδόσεις μου». Οι υπέρβαροι δεν θα πρέπει να ξεχνούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που καραδοκούν, πέρα από τα θέματα αισθητικής.

Αναδημοσίευση Άρθρου από: www.goldenmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...