14/12/11

Ραδιενεργό το τσιγάρο, και οι βιομηχανίες το έκρυβαν


Πολώνιο 210. Ραδιενεργό συστατικό που περιέχεται σε κάθε τσιγάρο που καπνίζουν οι θνητοί εδώ και 50 χρόνια και για το οποίο δεν μίλησε ποτέ κανείς..

 Μετά απο μισό αιώνα που η τοξική συνήθεια κατακλύζει τον πλανήτη το Πανεπιστήμιο του Λος Αντζελες επιχείρησε να μελετήσει από την αρχή και να επανεξετάσει όλα τα αρχεία των επιστημονικών papers για τη σύσταση και την περιεκτικότητα των τσιγάρων σε βλαβερούς παράγοντες .



Τα αρχεία ανασύρθηκαν από το 1959 και η επιστημονική ομάδα ξεσκόνισε λεπτομερώς όλες τις σχετικές επιστημονικές εκθέσεις των καπνοβιομηχανιών κάνοντας τους ερευνητές να μην πιστέυουν, στην κυριολεξία, στα ευρήματά τους.Υπήρχε καταγεγραμμένος ο κίνδυνος από το πολώνιο για την υγεία των μυριάδων μελλοντικών καπνιστών που στην συνέχεια εξαρτήθηκαν από την συνήθεια του καπνού. Οι βιομηχανίες είχαν ήδη υπολογίσει με τις δικές τους επιστημονικές μετρήσεις από τις αρχές του ’60 και πόση ραδιενέργεια συνολικά θα είχε εισπνεύσει ένας μέσος καπνιστής εντός εικοσαετίας.

Στη συνέχεια ,αποκαλύπτει τώρα η μελέτη του Πανεπιστημιου της Καλιφόρνια, όλες οι καπνοβιομηχανίες μαζί αποφάσισαν αυτό το στοιχείο να το κρατήσουν μυστικό. Την ώρα που, τονίζουν εκ των υστέρων οι σημερινοί ερευνητές , ήταν γνωστή ακόμη και η ανάπτυξη καρκινικών όγκων στους πνεύμονες με καταγεγραμμένα τα στοιχεία αναλυτικά όπως αποδυκνείεται από τα έγγραφα που μετά από μισό αιώνα ήρθαν στο φως . Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία ,τις μελέτες και τις αναλύσεις που οι καπνοβιομηχανίες είχαν εκπονήσει , ήξεραν ότι από τους κάθε 10000 καπνιστές-πελάτες τους οι 138 θα πέθαιναν μετα από 25 χρόνια λόγω του ραδιενεργού συστατικού.

Μάλιστα σήμερα οι Αμερικανικές Επιτροπές Δικαιωματών θυμούνται ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’50 η λέξη «ραδιενέργεια» ήταν ο φόβος ,ο τρόμος και η βόμβα για το συναίσθημα του γενικόυ πληθυσμού λόγω της πληροφόρησης της κοινής γνώμης για τους φόβους των πυρηνικών λόγω Ψυχρού πολέμου .

Είναι πιθανό το τσιγάρο να μην είχε εξελιχθεί ποτέ τόσο δημοφιλές, εκτιμούν πενήντα χρόνια μετά οι ειδικοί των εξαρτήσεων, αν απ την αρχή οι μάζες των μετέπειτα εξαρτημένων καπνιστών ήξεραν ότι πληρώνουν ραδιενέργεια εισπενόμενη ….




Αναδημοσίευση Άρθρου από: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...