8/12/11

Έρευνα αξιοπιστίας των laptop: Toshiba & Asus στην κορυφή

Γράφημα 1

Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους εγγυήσεων στις ΗΠΑ είναι η SquareTrade και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει (η έρευνα έγινε το 2009) Asus και Toshiba καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και η Sony της τρίτη στην αξιοπιστία των φορητών τους.

Κοιτώντας προσεκτικά το 1ο γράφημα παραπάνω θα δείτε στην μπλε μπάρα τις βλάβες που παρουσιάζονται τα δύο πρώτα χρόνια, ως ποσοστό των συνολικά πωληθέντων μηχανημάτων και στην κόκκινη μπάρα την αναλογία αυτών για το τρίτο έτος. Τελευταία δεσπόζει η HP με 1 στα 4 φορητά να παρουσιάζει βλάβη εντός της τριετίας.




Γράφημα 2

 Στο 2ο γράφημα βλέπετε ποσοστό των αρχικά πωληθέντων μηχανημάτων που παρουσιάζουν βλάβη τους πρώτους 12 μήνες ανά κατηγορία. Διαπιστώνουμε ότι τα netbooks, όπως αναμενόταν άλλωστε, ως οι φθηνότερες κατασκευές, έχουν και την χειρότερη επίδοση.

Η SquareTrade για να διεξάγει την έρευνα επέλεξε μεταξύ 30.000 laptop και netbook τα οποία είχαν κάλυψη από την εγγύηση καλής λειτουργίας. Περιλαμβάνονται εταιρείες με ελάχιστη ποσότητα τα 1.000 τεμάχια. Βλάβες που ήταν υπαιτιότητα των χρηστών ή θέματα software που κάλυψε ο μεταπωλητής δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα νούμερα.

Μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας:
• Περίπου το 31% των φορητών θα παρουσιάσει βλάβη τα πρώτα τρία έτη από την αγορά τους.

• Από τις βλάβες αυτές τα 2/3 είχαν να κάνουν με hardware πρόβλημα (20,4%) και το 1/3 (10.6%) αναφέρθηκε ως βλάβη που προκάλεσε ο χρήστης ή δεν είχε σχέση με κατασκευαστικό ελάττωμα.

•Asus και Toshiba είναι οι περισσότερο αξιόπιστοι κατασκευαστές με λιγότερο από 16% των συστημάτων τους να παρουσιάζει hardware δυσλειτουργία τα 3 πρώτα έτη.

•Τα netbooks έχουν μέχρι και 20% μεγαλύτερο ποσοστό βλαβών από ακριβότερες συνθέσεις laptop.

•Η έρευνα απέδειξε ότι ο κατασκευαστής παίζει σημαντικότερο ρόλο για την αξιοπιστία από ότι η κατηγορία του συστήματος και άρα θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην επιλογή πριν την αγορά. 

Σημειώστε ότι η παραπάνω έρευνα πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικά στις ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο της SquareTrade:
www.squaretrade.com

Πηγή Άρθρου: www.insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...