7/2/12

Κοκκινιστό κοτόπουλο με λευκό κρασί


Ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός από λευκό κρασί, ντομάτα και ελιές, μια γεύση τελείως μεσογειακή. Το αλεύρι δίνει μια ξεχωριστή υφή στη γεύση και συνεισφέρει στη σος. Και εξίσου σημαντικό: θα είναι στο τραπέζι σας το πολύ σε μισή ώρα!

Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας άσπρο κρασί
1/3 κούπας ζωμό κότας
3/4 κούπας ντομάτες κονκασέ
3 κουταλιές σούπας κομμένες πράσινες ελιές
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα με μισό κουταλάκι χοντρό αλάτι και άλλο τόσο πιπέρι. Περάστε τα από το αλεύρι, και ρίξτε τα στο καυτό λάδι. Γυρίστε τα μέχρι να ροδίσουν και οι δυο πλευρές τους. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να τηγανιστούν γυρνώντας τα πότε-πότε. Βγάλτε τα σε ένα πιάτο, απλά φροντίστε να παραμείνουν ζεστά.
Δυναμώστε τώρα πάλι το μάτι και σε ό,τι απέμεινε στο τηγάνι προσθέστε το κρασί και αφήστε το να βράσει, μέχρι να μείνει μια ποσότητα περίπου όσο 2 κουταλιές της σούπας. Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το ζωμό κότας, τις ντομάτες, τις ελιές και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να «δένει». Υπολογίστε 3-5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και στο τέλος ρίξτε και τα φύλλα του βασιλικού. Περιχύστε με αυτό τα φιλέτα κοτόπουλο!


Πηγή: www.ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...