10/1/12

Τα πάντα για το Ηλεκτρονικό τσιγάρο !



Πλέον είναι πολλοί οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και όλο και περισσότεροι το προτιμούν από το τσιγάρο . Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Αρχικά επειδή δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους. Στη συνέχεια έρχονται διάφορες αιτίες, όπως για παράδειγμα η πρακτικότητα, το οικονομικό, η αισθητική, για κάποιους ακόμα και το στυλ.

Ξεκινώντας από το οικονομικό, το κόστος του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ελάχιστο συγκριτικά με το κόστος των τσιγάρων της αγοράς. Οι καπνιστές στην καθημερινότητα τους διαθέτουν ένα μεγάλο πόσο για τα τσιγάρα που καπνίζουν. Είναι μικρά ποσά αλλά αν το σκεφτούν λογικά, προσθέτοντας τα ποσά αυτά θα καταλήξουν σε ένα αρκετά σημαντικό ποσό (για τις μέρες και τις ανάγκες μας), που συγκρινόμενο με το κόστος του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν τους συμφέρει. Καθώς θα πληρώσουν μία φορά να το αποκτήσουν και από ‘κει και πέρα απλά θα αναπληρώνουν τα φίλτρα του, όποτε χρειάζεται (καθώς είναι μεγάλης διάρκειας), που το κόστος τους είναι επίσης ελάχιστο.



Σημαντικό είναι επίσης και το ότι δεν απαγορεύεται πουθενά, αφού δεν παράγει καπνό, οπότε δεν συμβάλει και στο παθητικό κάπνισμα. Στην καθημερινότητά συναντάμε πολλές φορές άτομα να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, στις καφετέριες, στο γραφείο, στις διάφορες υπηρεσίες και το σημαντικότερο είναι πως δεν ενοχλείται κανείς από αυτό. Πριν λίγο καιρό ίσως σε κάποιους να φαινόταν πολύ περίεργο και το χλεύαζαν. Πλέον όμως, είναι κάτι σαν "απαραίτητος εξοπλισμός" για τους καπνιστές, καθώς δεν μπορούν να καπνίσουν όπου και όποτε θέλουν. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο όμως τους δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Ακόμη ένας λόγος είναι η πρακτικότητα του στην καθημερινότητα μας. Πόσοι ανάβουν ένα τσιγάρο και επειδή δεν προλαβαίνουν να το καπνίσουν ή επειδή δεν θέλουν να καπνίσουν άλλο, το σβήνουν στη μέση; Το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν "πάει χαμένο". Το χρησιμοποιεί κανείς όποτε θέλει και για όσο θέλει. Ακόμα και μία τζούρα, και το ανατοποθετεί στη τσέπη του.

Χρησιμοποιώντας το δεν χάνει χρήματα άσκοπα, βάζει τέλος στα τασάκια και στα αποτσίγαρα και έχει ένα καθαρότερο περιβάλλον να ζει. Καπνιστές το χρησιμοποιούν επειδή κάποιες φορές νιώθουν έλλειψη νικοτίνης και δεν μπορούν να ανάψουν τσιγάρο, και έτσι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όταν αυτό περιέχει νικοτινη.

Κάποιοι επίσης, το χρησιμοποιούν για να τους βοηθήσει να απεξαρτηθούν από το κάπνισμα, μερικοί το ελαττώνουν και άλλοι το κόβουν τελείως. Χρησιμοποιώντας όλο και μικρότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο έχει βοηθήσει πολλά άτομα να αποβάλλουν την συνήθεια του καπνού και τους προσφέρει μία καλύτερη και πιο υγιεινή καθημερινή ζωή!

Υγεία και ηλεκτρονικο τσιγαρο

Το καπνισμα είναι μια μάστιγα της εποχής μας, και καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με το τσιγαρο. Κάποιοι καπνίζουν επειδή όπως λένε τους αποβάλει το άγχος, άλλοι επειδή χαλαρώνουν και άλλοι γιατί νιώθουν ευχαρίστηση, και για άλλους διάφορους λόγους.

Οι καπνιστές είναι δύσκολο να σταματήσουν το κάπνισμα γιατί ο εθισμός τους στη νικοτίνη τους κάνει να θεωρούν το τσιγάρο απαραίτητο - χωρίς να σκεφτονται το κακό που προκαλούν στον εαυτό τους με το που θα ανάψουν ένα τσιγάρο. Όλοι οι καπνιστές γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους που επιφέρει το καπνισμα, όμως δεν τους καταλαβαίνουν αρκετά, ώστε να πειστούν και να κόψουν το κάπνισμα. Και όταν πεισθούν το βρίσκουν αρκετά δύσκολο να τα καταφέρουν - λόγω της εξάρτησής τους σε αυτό. Έτσι οι περισσότεροι ψάχνουν για κάτι που θα αντικαταστήσει το τσιγαρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο θεωρείται ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για το καπνισμα. Τοξικολογικές μελέτες του ηλεκτρονικου τσιγαρου που έχουν διεξαχθεί, αναφέρουν πως πρόκειται για μια ασφαλή μορφή καπνίσματος, γνωρίζοντας ότι κανένα από τα επιβλαβή συστατικά του καπνού που βρίσκεται σε παραδοσιακά τσιγάρα δεν υπάρχει στο ηλεκτρονικο τσιγαρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο μειώνει τον κίνδυνο για παθήσεις που οφείλονται στο κάπνισμα, και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να το χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν την ίδια αίσθηση, χωρίς συνέπειες για τον οργανισμό τους. Εκτός από τον χρήστη του, επωφελούνται και οι γύρω του που δεν αναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό του τσιγάρου - ο ατμός που παράγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία κανενός.
Έχει επίσης τεθεί σε εμπορία ως ένας τρόπος για να περιορίσει τον εθισμό στη νικοτινη.

Ανακοίνωση του ΕΟΦ για το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Σε αντίθεση με την λανθασμένη άποψη που έχουν δημιουργήσει κάποιοι ο ΕΟΦ δεν έχει απαγορεύσει ή έχει θεωρήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο επικίνδυνο. Ο ΕΟΦ ισχυρίζεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες που να αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τρόπο διακοπής του καπνίσματος, άρα θεωρείται μία μέθοδος υποκατάστασης της νικοτίνης. Κάποιοι, ίσως και επίτηδες, έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του ΕΟΦ ή τα έχουν παρεξηγήσει. Για το λόγο αυτό ο ΕΟΦ έχει προβεί σε αυτές τις δηλώσεις. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι ένας νέος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος και όχι μία συσκευή για την διακοπή του τσιγάρου.

Πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικου τσιγαρου

Παρακάτω μπορείτε να δείτε με μια γρήγορη ματιά τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικου τσιγαρου.
  • Εφόσον στο ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν περιέχονται οι επιβλαβής χημικές ουσίες που υπάρχουν στο τσιγαρο, δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για την υγεία σας. Βάση ερευνών που έχουν διεξαχθεί, το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται ακίνδυνο ουσιαστικά. Εφόσον ο ατμός που παράγεται δεν θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία σας, όσο και όσων είναι γύρω σας. Στην ουσία δηλαδή δεν υπάρχει παθητικό κάπνισμα όταν γίνεται λόγος για το ηλεκτρονικο τσιγαρο.
  • Έχει αποδειχτεί επίσης πως πρόκειται για ένα προϊόν που υποκαθιστά την νικοτίνη με ασφαλή τρόπο και σας βοηθάει να ελαττώσετε το καπνισμα. Κάποιοι χρήστες του βέβαια, έχουν αναφέρει πως έχουν καταφέρει να κόψουν τελείως το καπνισμα, όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Στην αγορά προωθείται ως ένας ασφαλής, εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος.
  • Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο, ξεφορτώνεστε αναπτήρες, τασάκια, στάχτες, αποτσίγαρα, την αποπνικτική μυρωδιά του καπνού κτλ.
  • Επίσης έχει διαπιστωθεί πως είναι οικονομικότερο σε σχέση με το συμβατικό τσιγαρο , ειδικά για όσους από εσάς καπνίζουν πολύ. Ίσως η αρχική τιμή του σας φαίνεται σχετικά υψηλή, όμως αν σκεφτείτε τα έξοδα που κάνετε καθημερινά για τσιγάρα θα συνειδητοποιήσετε πως συμφέρει πολύ περισσότερο. Δείτε το σαν μια επένδυση.
  • Ακόμη ένα θετικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι πως δεν απαγορεύεται πουθενά και μπορείτε να καπνίζετε όπου και αν βρίσκεστε. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι προϊόν καύσης και συνεπώς δεν παράγει τις τοξικές ουσίες, οι οποίες παράγονται με την καύση του καπνού.
  • Η νικοτινη ή ο καπνός του τσιγάρου είναι το πρόβλημα;

    Μαίνεται η συζήτηση σχετικά με το ηλεκτρονικο τσιγαρο, αλλά για ποιό λόγο γίνεται αυτή η διαμάχη; Πολλοί δημόσιοι οργανισμοί υγείας και ομοσπονδιακές υπηρεσίες δηλώνουν στο διαδίκτυο ότι η νικοτίνη χρειάζεται έγκριση ως ασφαλής και αποτελεσματική βοήθεια για να σταματήσουν το κάπνισμα. Αλλά γιατί; Ως ενήλικας, δεν είναι απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε τη νικοτίνη, όπως είναι και τη καφεΐνη; Η νικοτίνη δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο. Ναι, είναι εθιστική, αλλά έτσι είναι πολλά άλλα πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Και εν πάση περιπτώσει τι είναι πιο επικίνδυνο η νικοτίνη ή ο καπνός; Φυσικά και είναι ο καπνός που περιέχει χιλιάδες χημικές/τοξικές ουσίες λόγω της καύσης Οι ίδιες οργανώσεις υγείας που ισχυρίζονται ότι αυτό έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία πιστεύουν ότι όλα τα προϊόντα νικοτίνης θα πρέπει να είναι μια ενίσχυση για την διακοπή του καπνίσματος. Αν ένα προϊόν εμφανίζεται να κάνει τους ανθρώπους να σταματούν το κάπνισμα, είναι ότι καλύτερο, αλλά είναι ακόμα ασαφής ο λόγος για τον οποίο ένα προϊόν νικοτίνης πρέπει να έχει αυτή την προβλεπόμενη χρήση. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νικοτίνη γιατί σας αρέσει; Δεν μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας γιατί σας αρέσει; Δεν μπορείτε να πιείτε μπίρα, επειδή σας αρέσει; Για την αντιμετώπιση του στρες, που είναι υπόθεση δημόσιας υγείας, δεν είστε σε θέση να επιλέξετε την διέξοδό σας; Ο κανονισμός είναι σημαντικός. Τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν καφέ ή μπύρα, ή να κάνουν χρήση της τσίχλας νικοτίνης. Ο κανονισμός είναι επίσης σημαντικό να βεβαιώνει ότι τα προϊόντα δεν είναι επικίνδυνα και ότι οι διεργασίες κατασκευής ακολουθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία και την ασφάλεια. Αλλά κανονισμός που να βεβαιώνει ότι η νικοτίνη βοηθά τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα είναι σαν να προσπαθεί να βεβαιώσει ότι όλα τα όπλα είναι σε θέση να προστατεύσουν τους ιδιοκτήτες τους. Μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διασκέδαση στην περιοχή. Ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κυνήγι. Ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για συλλογή. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες. Υπό την προϋπόθεση το προϊόν πληρεί τους κανονισμούς ασφαλείας τι σημασία έχει γιατί κάποιος το χρησιμοποιεί. πηγή : http://www.etsigaro.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...