9/2/12

Ατομικές πίτσες με ελιές


Οι γνωστές μας πίτες για σουβλάκι γίνονται εξαιρετική βάση για μικρές ατομικές πίτσες. Με την προσθήκη των υλικών που θα χρησιμοποιούσαμε σε μια χωριάτικη σαλάτα και σύντομο ψήσιμο έχουμε αμέσως έναν εύγεστο μεζέ, κολατσιό ή πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά:
6 πίτες για σουβλάκι
1/4 γκούντα χοντροτριμμένη
12 φέτες κασέρι
Λίγη τριμμένη φέτα
3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
150 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
Ρίγανη
Αλάτι – κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείς τα πιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί και τα αλείφεις με ελαιόλαδο. Στρώνεις τις φέτες της ντομάτας και ρίχνεις λίγο αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι και ρίγανη. Σκορπίζεις από πάνω τις μαύρες ελιές και τις ροδέλες της κόκκινης πιπεριάς. Βάζεις στο κέντρο κάθε πίτας 2 φέτες κασέρι και από πάνω βάζεις τη γκούντα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Πασπαλίζεις με την τριμμένη φέτα και βάζεις τα πιτάκια στο ζεστό φούρνο να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά.

* Αν θέλεις να γίνει πιο πικάντικη η πίτσα, προσθέτεις επάνω στη ντομάτα λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγη κάπαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...