8/3/12

Η Εκκλησία αλώβητη μέσα στην κρίση

Αδίστακτοι επιχειρηματίες πάνω από φοβισμένα πλήθη 

Αναδημοσίευση άρθρου από lifo.gr (Βαγγέλης Μακρής): 

Η κρίση ταρακουνάει τους πάντες. Πολιτικοί με υπερυψωμένο φρύδι και λόγο-κασέτα πριν μερικά χρόνια, τώρα μιλούν για τις ευθύνες που έχουν, αν και δεν το εννοούν, φοβούμενοι τις αντιδράσεις του όχλου. Τηλεοπτικά πρόσωπα που φωτογραφίζονταν με μισάνοιχτο στόμα και λαλίστατοι έλεγαν ότι τους κατέβει για να βγει η ατάκα του εξώφυλλου, τώρα αισθάνονται υποχρεωμένοι να πουν «Δόξα το Θεό που έχουμε δουλειά», ακόμα και κάτι πλούσιες αισθάνονται υποχρεωμένες να μιλήσουν για το ότι το παρακάναμε την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι κανένα δυνατό ταρακούνημα για αυτούς. Ένας «σεισμούλης»(σ.σ Τι υπέροχη λέξη!) όπως θα έλεγε κάποιος, μερικές ρωγμές, μπροστά στην κατάρρευση απ τη μια μέρα στην άλλη, τόσων ζωών απλών ανθρώπων.

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι ένα πράγμα δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει η κρίση, όχι ταρακουνήσει, όχι ρωγμή, ούτε καν μια σφαλιάρα δεν τους έχει δώσει για να αναρωτηθεί: Μήπως έχει έρθει η ώρα να αλλάξω λιγάκι;

Η Εκκλησία μας λειτουργεί στην κρίση, όπως θα λειτουργούσε ένας αδίστακτος επιχειρηματίας που έχει κέρδη και βλέπει τους ανταγωνιστές του να αποδυναμώνονται μέρα με τη μέρα. Προσπαθεί να αποκτήσειμεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη επιρροή, να υψώσει ανάστημα μέσα στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα για να αυξηθούν οι πιστοί, να τρομοκρατηθούν περισσότερο απ τα λογύδρια που βγαίνουν απ τους άμβωνες, να ακυρώσει τα βλάσφημα ήθη και έθιμα, να στραφεί ενάντια ακόμα και το Βασιλιά Καρνάβαλο(!) και να βάλει στην θέση τους όσους θέλουν να γίνουν στάχτη αντί για κερδοφόρα πτώματα (σ.σ Απ τις σαράντα μέρες μέχρι το χρόνο, να ήξερες αγόρι μου πόσο μπαίνω μέσα αν τον κάψουν!).

Παρατηρώ τους εκπροσώπους του θεού στη γη. Χτυπάνε όποτε βρουν ευκαιρία. Στα κανάλια το βλέμμα τους είναι ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό της προ κρίσης εποχής. Τα ράσα τους οι ίδιες κοιλιές τα τσιτώνουν. Και στο στόμα τους η απόλυτη αλήθεια, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Άλλωστε 20 εξώφυλλα της Ελεύθερης ώρας συμφωνούν: Την κρίση την είχαν προβλέψει τα ιερά βιβλία της Εκκλησίας μας. Ορίστε και οι προφητείες του Γέροντα Παϊσιου αν δεν πιστεύεις και δώρο ένα κομποσχοίνι, για να μετράς τα χρόνια του Θηρίου, άπιστε Θωμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...