25/2/14

9 κανόνες για να είστε πάντα στην ώρα σας !


Οι Αγγλοι θεωρούνται οι πιο συνεπείς άνθρωποι στα ραντεβού τους και δεν καθυστερούν ποτέ!!!


Οι Αγγλοι θεωρούνται οι πιο συνεπείς άνθρωποι στα ραντεβού τους και δεν καθυστερούν ποτέ. Οσο κατεβαίνουμε στα νότια, τόσο η έννοια του χρόνου μοιάζει να γίνεται πιο ελαστική, και στις μεσογειακές χώρες η χρονική συνέπεια είναι αρκετά χαλαρή. Κι όμως, σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει! Δοκιμάστε λοιπόν να καλλιεργήσετε τη συνήθεια της συνέπειας για να εξοικονομήσετε χρόνο και να μη δημιουργείτε προβλήματα στους άλλους.

Ενας απλός τρόπος είναι να βάλετε το ρολόι σας δέκα λεπτά μπροστά! Ακόμα και όταν το συνηθίσετε, υπάρχει κάποια ελπίδα ότι θα καταφέρετε να ακολουθήσετε την ένδειξη της ώρας και να ξεκινήσετε νωρίτερα. Γιατί όμως μερικοί άνθρωποι είναι πιο συνεπείς από άλλους; Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς, οπότε προσπαθήστε να δώσετε το καλό παράδειγμα. Είναι επίσης πολιτιστικό ζήτημα.
Στο Περού για παράδειγμα, κανείς ποτέ δεν είναι στην ώρα του. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια έμφυτη ικανότητα να υπολογίζουν σωστά τον χρόνο που θα χρειαστούν για να φτάσουν κάπου, ενώ άλλοι όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να τα κάνουν όλα την τελευταία στιγμή, να βιάζονται και να αγχώνονται. Αλλοι πάλι έχουν την τάση να κάνουν τόσο πολλά πράγματα που λογικό είναι να μην προλαβαίνουν. Από δικαιολογίες άλλο τίποτα.




Η λύση στο πρόβλημα

1. Παραδεχτείτε το πρόβλημα και αναζητήστε λύσεις.

2. Τοποθετήστε ρολόγια σε όλα τα δωμάτια.

3. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, ώστε αν πάτε νωρίτερα στο ραντεβού σας να έχετε κάτι να απασχοληθείτε για να μη νιώσετε ότι χάνετε χρόνο.

4. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Αν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να υπολογίσετε σωστά την ώρα, ξεκινήστε αρκετά νωρίτερα.

5. Αν πηγαίνετε πρώτη φορά κάπου, μελετήστε τον χάρτη πριν ξεκινήσετε για να αποφύγετε καθυστερήσεις ρωτώντας στον δρόμο.

6. Πριν δεχτείτε μια πρόσκληση, σκεφτείτε καλά αν θέλετε να πάτε.

7. Καλύτερα να αρνηθείτε παρά να καθυστερήσετε.

8. Μη φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμά σας με υποχρεώσεις.

9. Οργανώστε τον χρόνο σας αξιοκρατικά.

Αν εσείς είστε πάντα στην ώρα σας, αλλά καθυστερούν οι άλλοι:

Εξηγήστε τους ευγενικά ότι σας ενοχλεί να περιμένετε.

Βάλτε όρους: για παράδειγμα όποιος αργήσει πληρώνει!

Δοκιμάστε την επόμενη φορά να αργήσετε εσείς στο ραντεβού για να καταλάβουν οι άλλοι πόσο δυσάρεστο είναι να περιμένεις.

Νέλλη Παρασκευοπούλου - www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...