28/1/12

ΕΦΕΤ: 128 πρόστιμα ύψους 1.335.000 ευρώ. Γνωστά εστιατόρια της Αθήνας με ακατάλληλα μη-ασφαλή τρόφιμα. Όλη η λίστα εδώ.


Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 1.335.000 σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα. Φυσικά υπήρχε ο συνήθης ύποπτος το Καρφούρ που εκτός από το τεράστιο πρόστιμο που έλαβε για τα χαλασμένα ψάρια με τα παράσιτα, έλαβε και άλλα πρόστιμα.

Ο Μασούτης επίσης έλαβε αρκετά πρόστιμα. Διαπιστώθηκε ότι στο εστιατόριο ΜΗΛΟΣ του ΧΙΛΤΟΝ είχε κρέας, συνολικού βάρους περίπου 5,5 κιλών, χωρίς στοιχεία επισήμανσης, είχε καταψυχθεί από την επιχείρηση χωρίς αυτή να έχει την προβλεπόμενη άδεια, έφερε εγκαύματα κατάψυξης και ένα μέρος αυτού έφερε επιφανειακή ανάπτυξη βλέννας, επιφανειακή αλλοίωση χρώματος (πρασινωπή χροιά) και δυσοσμία. Ενώ το εστιατόριο στο Λυκαβηττό ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε. (Μάλλον αναφέρονται στο εστιατόριο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ του ομίλου ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ) γιατι διαπιστώθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.


Επίσης γνωστή ταβέρνα στο Καβούρι Βουλιαγμένης έλαβε προστίμου € 65.000 με την επωνυμία Ζ. Α. ΨΩΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.(η ταβέρνα ΖΑΦΕΙΡΙ μάλλον είναι) που εδρεύει στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στην οδό Ηλιού 19 στο Καβούρι, καθώς και την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης για 10 ημέρες, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη βιβλιαρίου υγείας προσωπικού της επιχείρησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και σοβαρή απόκλιση από τους όρους αδειοδότησης.

Επίσης ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ στο Πειραιά έλαβε πρόστιμο για μη ενδεικνυόμενες συνθήκες συντήρησης νωπών τροφίμων εν καταψύξει. Δείτε αναλυτικά τις λίστες στον παρακάτω σύνδεσμο - παραπομπή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ και επιλέξτε απο εκεί τα 2 αρχεία pdf.
http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=560

Πηγή Άρθρου: www.natofao.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...