Η παραδοσιακή σιφνέικη συνταγή επιβάλλει μαγείρεμα στο «τσικάλι», την παραδοσιακή «σκεπασταριά» του νησιού και σιγοψήσιμο στον ξυλόφουρνο. Επειδή για τους περισσότερους από εμάς είναι δύσκολο να βρούμε όλα τα παραπάνω, προτείνουμε μια πιο εύκολη αλλά εξίσου νόστιμη συνταγή για ρεβιθάδα στον φούρνο.
Υλικά:
½ κιλό ρεβίθια, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 μέτρια κρεμμύδια, 3 φύλλα δάφνης.
Προετοιμασία:
Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με νερό για να μουλιάσουν (περίπου 12-15 ώρες). Το νερό πρέπει να είναι τριπλάσιο σε ποσότητα από τα ρεβίθια.
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βράζουμε για μια ώρα σε αλατισμένο νερό. Τα ρίχνουμε σε πήλινο γαστράκι ή κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά κατά περίπου δύο δάχτυλα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του, και το «σφραγίζουμε» με μίγμα από νερό και αλεύρι. Το σκεπάζουμε και με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 4 ώρες.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr
Υλικά:
½ κιλό ρεβίθια, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 μέτρια κρεμμύδια, 3 φύλλα δάφνης.
Προετοιμασία:
Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με νερό για να μουλιάσουν (περίπου 12-15 ώρες). Το νερό πρέπει να είναι τριπλάσιο σε ποσότητα από τα ρεβίθια.
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βράζουμε για μια ώρα σε αλατισμένο νερό. Τα ρίχνουμε σε πήλινο γαστράκι ή κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά κατά περίπου δύο δάχτυλα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του, και το «σφραγίζουμε» με μίγμα από νερό και αλεύρι. Το σκεπάζουμε και με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 4 ώρες.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου