2/3/12

Ατμόσφαιρα Ζεν στο σπίτι με τρεις κινήσεις (χωρίς κόστος)Πολλοί αναρωτιούνται γιατί το Ζεν θεωρεί τη λιτότητα στη διακόσμηση του σπιτιού ως το α και το ω. Η απάντηση είναι ότι ο διαλογισμός, η γαλήνη και η ηρεμία που αποπνέει ένα στυλ Ζεν επιτυγχάνεται μόνο αν απελευθερωθούμε από τα περιττά και επιστρέψουμε στα βασικά. Το μυστικό είναι ότι τα μάτια δεν θα πρέπει να κολλάνε σε δεκάδες άχρηστα αντικείμενα ούτε τα αυτιά σε ενοχλητικούς ήχους, ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Τι άλλο χρειαζόμαστε;

Ηρεμία από τις φωτεινές πηγές που μας δημιουργούν ανησυχία: 
Είναι καλύτερα να καταργήσουμε τα επιθετικά φώτα, που στέλνουν το φως από το ταβάνι προς τα κάτω και να επιλέξουμε πολλά μικρά, φθηνά φωτιστικά που στέλνουν το φως προς το ταβάνι. Συνδυάζονται πολύ καλά με φυσικά κεριά, τα οποία προσθέτουν ζεστή λάμψη σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό των ματιών.

Μυρωδιές που απαλύνουν τις αισθήσεις μας: 
Μικρά γυάλινα μπολ γεμάτα με ξυλαράκια από φυσική βανίλια (ιατρικά πειράματα έχουν δείξει ότι μειώνει το στρες και την αγωνία της καθημερινότητας) ή φρέσκιες φλούδες μανταρινιού (το αιθέριο έλαιό τους αποπνέει ηρεμία, ευεξία και φέρνει χαρά και αισιοδοξία) αποτελούν φθηνή και αποτελεσματική λύση.

Απαλλαγή από γνωστούς δυσάρεστους ήχους, 
όπως αυτόν της τηλεόρασης (ειδικά τις ώρες των… τηλε-τσακωμών και της μονοτονίας των διαφημίσεων). Ένα απλό cd με ήχους της φύσης ή απαλή μουσική είναι αρκετό για να ανακουφίσει τον εγκέφαλό μας από την ηχορύπανση της ημέρας.

Εύκολες και ανέξοδες κινήσεις, για περισσότερη ομορφιά στην δύσκολη καθημερινότητα.

Πηγή: www.goldenmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...