21/2/12

Προτεινόμενη Ταινία: Το Κορίτσι με το Τατουάζ (The Girl with the Dragon Tattoo)


  

Υπόθεση: 
Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, ένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος με βεβαρημένο παρελθόν, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία αρχίζει να ανακαλύπτει πως η ιστορία της οικογένειας του βιομήχανου είναι ≪σπαρμένη≫ με μια πληθώρα ανομολόγητων μυστικών, η Λίσμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική hacker με punk attitude και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει να του προσφέρει μια αναπάντεχη χείρα βοηθείας... 

Η δική μας άποψη: 
Ατμοσφαιρικό και καλογυρισμένο ριμέικ, βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Στιγκ Λάρσον -σουηδικό θρίλερ του 2009. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ σκηνοθετεί για ακόμα μία φορά εξαιρετικά και το soundtrack της ταινίας δένει πολύ καλά με το ύφος της. Όσο για τις ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστών: Ο Ντάνιελ Κρεγκ, όπως διαβάσαμε στο lifo.gr έχοντας μυστηριωδώς διατηρήσει την τοπική του προφορά, μοιάζει διεκπεραιωτής παρά ισάξιος πρωταγωνιστής, αφήνοντας έτσι το σόου στα χέρια της Ρούνι Μάρα, αποκάλυψης του φιλμ..."


1 σχόλιο:

  1. Την είδαμε την ταινία και μας άρεσε..... αλλά μας άρεσε περισσότερο η σουηδική τριλογία και νομίζω ότι η Noomi Rapace είναι καλύτερη και πιο πειστική στο ρόλο της Λίζμπεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...