24/8/12

Hövding – Invisible Bicycle Helmet (Αόρατο κράνος ποδηλάτου!)

  


''Εάν οι άνθρωποι λένε ότι είναι αδύνατον, εμείς θα πρέπει να τους αποδείξουμε το αντίθετο''

To 2005, οι σχεδιαστές Anna Haupt και Terese Alstin είχαν αρχίσει να εργάζονται σε μια κοινή μεταπτυχιακή εργασία και σε απάντηση σε νέα νομοθεσία που όριζε πως από τα 15 και άνω οι αναβάτες ποδηλάτων πρέπει να φορούν κράνος όταν κάνουν ποδήλατο.

Με έναυσμα λοιπόν τη νέα πιο σκληρή νομοθεσία στη Σουηδία, οι Haupt και Alstin προσπαθούσαν να καταλάβουν τον λόγο για τον οποίο οι ποδηλάτες ΔΕΝ ήθελαν να φορούν κράνος και βρήκαν πως ο καλύτερος τρόπος είναι να είναι αυτό… αόρατο! Έτσι δημιουργήθηκε το Hövding Invisible Helme ουσιαστικά ένα ‘κολάρο’ σε φόρεμα που έχει σχεδιαστεί ώστε να φουσκώνει όταν θα υπάρχει σύγκρουση. Το δε ύφασμα σε αυτό το ‘κολάρο’ μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τον καιρό και το στιλ. Στιλάτο και σώζει ζωές.



Μετά από επτά χρόνια σε R&D και εκατοντάδες ώρες μελέτης πλάνων από ατυχήματα και πορείες με ποδήλατο βρήκαν πως ένας αερόσακος δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα κοινό κράνος με αφρό. Με αυτά δε τα δεδομένα υπάρχει και η δουλειά από τους ερευνητές για να πάρει και πιστοποιήσεις ώστε να κυκλοφορήσει.

Πηγή άρθρου: www.gadgetfreak.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...