26/3/12

#psifizw_mikro_komma - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας



Γιατί #psifizw_mikro_komma: (άρθρο του Γιώργου Κ. Κρόγια - krogias.blogspot.com )

Γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι με την εναλλαγή των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην εξουσία, συντηρούμε αυτό που όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να αλλάξει.

Η μεταπολίτευση δεν θα φύγει από τον σβέρκο μας, εάν δεν:

1) Ψηφίσουμε καταρχήν. Η αποχή συμφέρει τα κόμματα εξουσίας
2) Ψηφίσουμε μικρά κόμματα και όχι αυτά που μας πλασάρουν με λύσσα τα Μ.Μ.Ε.. Οι ιδεολογίες ήταν το πρόσχημα για να μας μαντρώσουν.
3) Ψηφίσουμε νέους και άγνωστους ανθρώπους. Όλοι λίγο-πολύ πλέον είμαστε υποψιασμένοι για τα "γνωστά" και "μεγάλα ονόματα" της σημερινής πολιτικής σκηνής. Δεν τους βαρεθήκαμε; Δεν τους μάθαμε; όχι; Πάλι μία από τα ίδια;
4) Ακόμη και εξωκοινοβουλευτικό κόμμα! Να μην έχει συμμετάσχει ποτέ σ΄ αυτήν την κοινοβουλευτική ασυλία... Ψάξτε νέα και μικρά κόμματα. Πολλές φορές οι θέσεις και οι προτάσεις τους είναι πολύ πιο σοβαρές και ειλικρινείς από των "γνωστών" κομμάτων.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας:
Πειρατές, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, ίδρυσαν το κόμμα των πειρατών και ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα μέσω ίντερνετ.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δημιουργήθηκε μετά από πέντε μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και εθελοντικής εργασίας.Βασικές αρχές του κόμματος πειρατών είναι: 
* Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία. 
* Η διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης.
* Η ενίσχυση του διαχωρισμού των Εξουσιών. 
* Ο σεβασμός της προσωπικής
ζωής. 

Τα μέλη του κόμματος, που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 36 χρόνια, με ποσοστό 86% ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές και προετοιμάζονται με κύριο μέσο τους το internet. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...